Welkom bij Acie’s Cabinet!

Eerst en vooral: bedankt dat je even de tijd neemt om mijn website te bezoeken! Dit stel ik erg op prijs.


 

Mijn naam is Amber, en je vindt me meestal tussen boeken, katten en een tiental lopende projecten. Ik ben een creatieve ziel met een passie voor ambacht.

In dit digitale kabinet ga je op zoek naar accessoires voor jezelf, je huis of je familie en vrienden.


Na het middelbaar volgde ik meerdere opleidingen om verscheidene interessevelden te combineren:
Ik begon met de voltijdse dagopleiding modevormgever, om daarna door te stromen naar boekbinder en lederbewerker. Nadien volgde ik ook een workshop historisch kostuum.

Deze opleidingen werden samengebracht in dit kabinet.

 

Vrouw in zwarte outfit, doet handwerk

Visie

Bepaalde keuzes maak ik vanuit een ecologisch standpunt. In mijn persoonlijke leven houdt dit in dat ik nooit het vliegtuig neem en zelden reis, maar ook in mijn bedrijf probeer ik het ecologische aspect door te trekken.

 

Het aantal stuks dat uit een bepaald materiaal gemaakt wordt, is beperkt, en nooit zien twee items er 100% identiek uit. Door in kleine oplage te werken, is het dus perfect mogelijk om verschillende soorten accessoires uit dezelfde stof te maken.

 

Ik ontwerp en maak alles zelf in mijn atelier in België, en verpak de meeste items in gerecycleerde doosjes. Het verzenden van items gebeurt zoveel mogelijk met eerder gebruikte verpakkingen.

 

Close-up van een bij op groene plant met witte bloemetjes

Materiaal


De stoffen waarmee ik werk koop of ontwerp ik in kleine hoeveelheid. Dit draagt niet alleen bij tot het unieke karakter van de accessoires, maar zorgt er ook voor dat er zo min mogelijk “afval” is. De restjes stof die overblijven na bepaalde projecten, bewaar ik om op een later moment te verwerken tot iets nieuws.


 

Verder koop ik bij lokale winkels en beurzen, en ga ik vaak naar fabrieksverkopen om stoffen te redden die anders weggegooid zouden worden.

 

Linnen is een van mijn favoriete materialen om mee te werken.
Deze stof wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant.

 

Op deze plant komen weinig schadelijke insecten af, waardoor boeren geen pesticiden moeten gebruiken om hun oogst veilig te stellen. Vlas heeft weinig water nodig en produceert veel vezels. Fantastisch, niet?

 

Zwarte spelden in witte stof, met op achtergrond (vaag) rode blaadjes.

Leder wordt vaak niet beschouwd als erg ecologisch. In het looiproces komen er heel wat chemicaliën aan te pas.
Er zijn echter een aantal dingen die we in acht kunnen nemen om het geheel iets minder schadelijk te maken:


  • Het leder dat ik gebruik om strikken te maken, zijn restjes uit een schoenenfabriek. Deze restanten zijn te klein om schoenpanelen uit te snijden, maar zijn perfect om strikken mee te creëren! Zero waste fashion: check!

  • Wanneer ik grotere vellen nodig heb, ga ik naar lokale winkels om leder te kopen dat reeds voorhanden is. Dit betekent dat leder nooit speciaal voor mij geproduceerd wordt. Soms vind ik zelfs stukken rescue leder, dat is helemaal geweldig!
 De stukjes die overblijven uit deze vellen, houd ik uiteraard ook bij! Ze worden verwerkt in kleine items, zoals bijvoorbeeld The Book Manager.

  • Als leder goed onderhouden wordt, gaat het vele jaren mee. Door minder maar betere producten te kopen, dragen we allemaal ons steentje bij aan operatie ‘Red de planeet’.

Opleiding

Zoals je hierboven reeds las, volgde ik verscheidene opleidingen:


  • Modevormgever

  • Boekbinder

  • Lederbewerker

Verder volgde ik de cursussen modist, historisch kostuum en kledingretouches. Door deze verschillende opleidingen leerde ik heel wat kneepjes van het vak (of liever gezegd, vakken 😉).

 

Met leren ben je echter nooit klaar! Ik vind het erg belangrijk om steeds nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, en mijn technieken te blijven perfectioneren.

 

Kijk rustig rond op de website! De foto's geven een idee van de spullen die ik zoal maak, bestellen kan in de webshop. Vind je een item leuk, maar zie je liever een andere kleur of een ander materiaal? Aarzel dan niet om me te contacteren voor een custom bestelling.

 


Tot gauw!
Amber

 

ACIE  by Amber Cavens             VAT:BE0681.943.058                     hello@acie.be  

Vinkestraat 9
8750 Wingene