Hallo!


Mijn naam is Amber, en in 2017 richtte ik mijn bedrijfje Acie op.
In mijn digitale kabinet kun je op zoek gaan naar accessoires voor jezelf, je huis of je familie en vrienden.


Na het middelbaar besloot ik meerdere opleidingen te volgen om zo verscheidene interessevelden te combineren.
Ik begon met de voltijdse dagopleiding modevormgever, om daarna door te stromen naar boekbinder en lederbewerker.
Nadien volgde ik ook een workshop historisch kostuum.
Deze opleidingen werden gecombineerd in dit kabinet.


Er zijn bepaalde keuzes die ik maak vanuit een ecologisch standpunt. In mijn persoonlijke leven houdt dit in dat ik nooit het vliegtuig neem, maar ook in mijn bedrijf probeer ik het ecologische aspect door te trekken. Zo koop of ontwerp ik de stoffen waarmee ik werk in kleine hoeveelheid. Dit draagt niet alleen bij tot het unieke karakter van de accessoires, maar zorgt er ook voor dat er zo min mogelijk “afval” is. De restjes stof die overblijven na bepaalde projecten, bewaar ik om op een later moment te verwerken tot iets nieuws.

Verder koop ik bij lokale winkels en beurzen, en ga ik vaak naar fabrieksverkopen om stoffen te redden die anders weggegooid zouden worden. 

Linnen is een van mijn favoriete materialen om mee te werken. Deze stof wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. Op deze plant komen weinig schadelijke insecten af, waardoor boeren geen pesticiden moeten gebruiken om hun oogst veilig te stellen. Vlas heeft weinig water nodig en produceert veel vezels, waardoor het een ecologischer alternatief is voor, bijvoorbeeld, katoen.


Het aantal stuks dat uit een bepaald materiaal gemaakt wordt, is beperkt en nooit zien twee items er 100% identiek uit. Door in kleine oplage te werken, is het dus perfect mogelijk om verschillende soorten accessoires in dezelfde stof te maken. Ik ontwerp en maak alles zelf in mijn atelier in België, en verpak de meeste items in gerecycleerde doosjes.


De foto's op mijn website geven een idee van de spullen die ik maak, bestellen kan via mijn Etsy shop AciesWorld of via de webshop.

 

Vind je een item leuk, maar zie je liever een andere kleur of een ander materiaal? Aarzel niet om me te contacteren voor een custom bestelling.


Tot gauw!


Amber